Wil jij je onderbewustzijn beter begrijpen? Lees dan snel verder!

Je onderbewustzijn beter begrijpen © jouwspiegeltje.nl Op de foto een bergtop gehuld in wolken

De nieuwsbrief van deze week staat in het teken van je onderbewustzijn beter begrijpen. Maar voor ik dieper met je in die materie duik, heb ik nog wat leuke en belangrijke nieuwtjes die ik met je wil delen.

 

Spiegeltjes Fantastische Nieuwsbrief krijgt een nieuwe archief

Ik heb het op 3 december online gezet. Dat wil zeggen dat er nu nog bijna niets staat. Ik ga de komende weken alle nieuwsbrieven verhuizen naar de nieuwe plek. Het archief waar ze nu worden bewaard, vind ik niet zo prettig werken. Het nieuwe wordt een stuk overzichtelijker. Je kunt alles op titel vinden en je kunt ook zoeken. Alles is in het Nederlands.

De cursus Stapelverliefd op Jezelf komt niet online. Die krijg je alleen als je gratis VIP lid wordt, zoals jij. Het is een cadeau. Maar niet voor mensen die niet zijn ingeschreven. In de nieuwsbrieven in het archief zie je ook niet jouw naam terug, zoals in de email die je nu ontvangt. De inhoud blijft verder exact hetzelfde!

Zet alvast deze website in je bookmarks: http://spiegeltjesfantastischenieuwsbrief.siterubix.com/

De nieuwsbrief die je nu leest staat inmiddels al wel online. Dit gebeurt vanaf nu met alle nieuwsbrieven die je ontvangt. Ik vind het veel prettiger om het nieuwe archief lekker in eigen beheer te hebben! Dat is nu niet het geval.

Uiteraard komt de link naar het archief ook op alle pagina’s van Jouw Spiegeltje te staan. Eerst ga ik er natuurlijk voor zorgen dat er überhaupt een archief is.

 

Jouw Spiegeltje krijgt ook een metamorfose!

Ik ga de komende tijd Jouw Spiegeltje een compleet andere look geven. Alles gaat veranderen. Ik beloof je dat de website veel mooier en vooral gebruiksvriendelijker wordt. Vooral voor mobiele apparaten. De nieuwe site wordt voor mij een stuk makkelijker om bij te houden. Maar eerst heb ik een flinke klus aan het verhuizen van iedere pagina.

Dat is niet zomaar een kwestie van kopiëren en plakken. Je moet bijvoorbeeld de zoekmachines ook laten weten, dat er een verandering heeft plaatsgevonden.

Ik verhuis alles per pagina. Misschien zijn sommige pagina’s de komende tijd minder goed te bereiken. Bij voorbaat mijn excuses hiervoor. Ik probeer het zoveel mogelijk te voorkomen. De nieuwe look is het de lichte overlast wel meer dan waard. Jouw Spiegeltje wordt prachtig! Ik kan niet wachten om het aan je te showen.

Er verandert niets aan het webadres van de homepage. Het domein blijft hetzelfde!

 

Alle andere pagina’s krijgen wel een ander adres

Maak je geen zorgen, want je wordt altijd doorgestuurd. De pagina’s zijn bereikbaar op het adres dat je nu kent, maar je wordt binnen een paar seconden omgeleid naar de nieuwe locatie. Er komt hier ook een melding over op je scherm, vlak voor je wordt omgeleid.

Dus pas je favorieten aan als dit gebeurt. Ik hou je via de nieuwsbrief op de hoogte!

 

Deze maand geen gratis sessies

Doordat ik de nieuwsbrieven in het archief ga plaatsen en Jouw Spiegeltje een make over krijgt, heb ik geen tijd om je gratis sessies aan te bieden. In januari open ik de deur weer voor 10 gelukkigen.

Deze maand ben ik ook druk met de selectie van de nieuwe gratis Abraham Hicks Law of Attraction groep, die in januari 2018 begint. Je kan je niet meer inschrijven hiervoor. Als je je aanmeldt kom je op de lijst te staan voor de selectie van de groep die in januari begint.

 

Begrijp jij je onderbewustzijn?

Je onderbewustzijn beter begrijpen is ontzettend handig. Vooral als je tegen veel blokkades in jezelf aanloopt. Veel mensen weten wel, dat we een onderbewustzijn hebben, maar daar blijft het dan vaak ook bij. Het weten dat je een onbewuste geest hebt is één ding. Als je niet weet hoe die onbewuste geest werkt, dan heb je niets aan die kennis.

Ik ga mijn best doen om je uit te leggen wat je onderbewustzijn echt is, wat het niet is en hoe het werkt in jou. Kennis hierover is goud waard! Je zult er de rest van je leven profijt van hebben als je het leert toe te passen. Uiteraard heb ik ook aan de praktische kant gedacht!

 

Je onderbewustzijn beter begrijpen: Wat is je onderbewustzijn?

Je hebt een bewuste geest en een onbewuste geest. Beiden zijn eigenlijk één geheel. We maken wel onderscheid, maak eigenlijk is de scheidslijn een stuk dunner dan je denkt. Voor het gemak van de uitleg doen we wel alsof je bewustzijn en onderbewustzijn twee onafhankelijke dingen zijn.

In werkelijkheid zijn beiden de twee kanten van die ene beroemde medaille. Dat is een universele wet. Alles heeft een andere kant. Waar licht is, is ook duisternis. In het midden ontmoeten ze elkaar. En dat midden is neutrale energie.

 

Je onbewuste geest staat als klein kind wagenwijd open

Je onderbewustzijn oftewel je onbewuste geest is je voelende geest.

 

Het onderbewustzijn kan niet zelfstandig denken Het onderbewustzijn van kinderen staat wagenwijd open, een kind heeft nog geen ontwikkeld bewustzijnen oordelen. In je onbewuste geest zijn al je overtuigingen opgeslagen. De meeste overtuigingen stammen nog uit de tijd dat je een kind was. Vanaf het moment dat je wordt geboren heb je namelijk al een onbewuste geest. In je onbewuste geest wordt alles wat je te horen krijgt van de volwassenen om je heen opgeslagen.

Omdat je onbewuste geest niet kan denken noch oordelen, neemt het alles wat het in die periode te horen krijgt als waarheid aan. Tot en met ongeveer je zevende jaar heb je nog geen volledig ontwikkeld bewustzijn. Dat betekent niet dat je buiten westen bent, maar wel dat je nog geen zelfstandig denkende geest hebt.

Een klein kind kan nog geen onderscheid maken. Het leeft in zijn/haar eigen (fantasie)wereld. Kleine kinderen kunnen nog niet zelfstandig nadenken. Vanaf ongeveer je vijfde jaar begint hier verandering in te komen. Vanaf plusminus je 7e levensjaar is je denkende (bewuste) geest ontwikkeld.

Het komt er simpelweg op neer, dat je onbewuste geest tot en met je zevende levensjaar alles in zich opneemt als een spons. Alle overtuigingen die de volwassenen om jou heen hadden, met name die van je ouders/opvoeders, worden opgeslagen door je onderbewustzijn. Jij bent dat op bewust niveau al lang vergeten. Maar je onderbewustzijn dus niet! Je onderbewustzijn beleeft de wereld in emoties gevoelens en beelden.

 

Denken alleen maakt geen indruk op je onbewuste geest

Je bewuste geest is je denkende geest. Vanaf je zevende jaar ontwikkelt die zich in een razendsnel tempo. Je “logica” wordt actief. Omdat je bewuste geest zo op de voorgrond aanwezig is, wordt vaak gedacht, dat dit deel van je geest de meest dominante van het tweetal is. Niets is echter minder waar. Je onbewuste geest is de regisseur. Jouw onderbewustzijn heeft de touwtjes in handen, niet je bewuste geest.

 

Je bewuste geest wil in harmonie met je onbewuste geest leven

Dit heeft bizarre gevolgen, waar je nu misschien niet bij stilstaat. Stel jij denkt dat je toe bent aan een nieuwe baan. Maar in je onderbewustzijn zit een beperkende overtuiging. Misschien leerde je thuis dat je vooral bij één baas moet blijven. Of heb je andere overtuigingen meegekregen, die conflicten geven. Je denkt er bewust wel over na. Je wilt graag een nieuwe baan. In theorie zijn er geen bezwaren. Maar je onderbewustzijn heeft hierover andere overtuigingen.

Op het moment dat je nadenkt over je nieuwe droombaan, begin je je, ondanks dat je toe bent aan verandering, ongemakkelijk te voelen. Of onzeker, nerveus, een beetje angstig of een ander sluimerend en vervelend gevoel. Je lichaam reageert daarop. Misschien stond je op het punt om je CV te sturen. Maar dat nare gevoel dat aan je knaagt roept je plots een halt toe. De reactie op de gevoelens van je onderbewustzijn in je lichaam zet een actie in werking.

Je stuurt je CV niet maar je gaat koffie zetten of iets anders doen. Terwijl je dit doet, met dat nare gevoel nog in je lijf, schiet er een nieuwe gedachte door je hoofd. Een gedachte die reageert op wat er zojuist gebeurde in je. Je denkt misschien wel: “Hmmm, misschien is het nog niet het juiste moment, ik denk dat ik nog maar even wacht”.

Hiertegen heeft je onderbewustzijn geen bezwaar, want zo is het in dit geval geprogrammeerd. De gedachte aan even wachten geeft je rust (denk je). In werkelijkheid was het gewoon je bewuste geest die de balans zocht met je dominante onbewuste geest. Maar dat heb jij niet in de gaten. Jij denkt misschien zelfs wel, dat het een voorgevoel was om niet te solliciteren! In dit voorbeeld klopt dat dus niet! Het is onbewuste programmering die je parten speelt!

Je bewuste geest wil geen conflicten met je onbewuste geest! Vandaar het rustgevoel als je bewuste geest door de knieën gaat en het onderbewustzijn zijn zin geeft.

 

Je onbewuste geest is niet je ziel

Jouw ziel is het eeuwige deel in jou, dat is afgestemd op het Universum. De ziel heeft geen last van onbewuste programmering, omdat je ziel niet wordt gestuurd door je lichaam. Je geest is dat daarentegen wel! Je geest is niet hetzelfde als je hersenen, al werken je geest en je hersenen nauw samen. Je ziel doet dat niet.

Je ziel is pure Liefde. Jouw ziel is wie je werkelijk bent. De communicatie met je ziel verloopt niet via je onbewuste geest, maar via je bewuste geest. Dat wil zeggen: als je bewuste geest bereikbaar is. Dit is bij de meeste mensen niet zo!

Je intuïtie is bijvoorbeeld een kanaal waarlangs jouw ziel je probeert te bereiken. Die intuïtie is een vermogen van je bewuste geest! Een vermogen dat de meeste mensen niet of nauwelijks hebben ontwikkeld. Dat geldt voor meerdere vermogens van je bewuste geest. De reden is die onbewuste programmering die onze bewuste geest dirigeert met allerlei misleidende informatie. Hierdoor zit je bewuste geest nogal “verstopt” met oude, vaak valse overtuigingen van je onbewuste geest.

 

Heb jij last van onbewuste overtuigingen?

Zolang je niets doet aan de oude programmering van je onderbewustzijn, blijf je in een cirkeltje draaien. Dan zullen de oude overtuigingen het altijd winnen van je dromen, wensen en doelen. Zelfs als je denkt dat je heel positief ingesteld bent. Dat kan een enorme valkuil zijn. Je kunt denken dat je super gelukkig bent. Maar ben je echt gelukkig of voelt alles veilig en fijn, omdat je de programmering van je onderbewustzijn laat winnen?

Als je wilt weten of je onbewuste overtuigingen hebt die je in de geluk saboteren, hoef je alleen maar naar je leven te kijken. Ben je perfect gelukkig? Ben je volledig gezond? Zijn je financiën perfect en kun je alles doen en kopen wat je maar wilt? Heb je een geweldig liefdesleven? Doe je werk dat je vervulling brengt? Heb je alles wat je hartje begeert?

Of zijn er toch nog beren op de weg? In dat geval is de kans erg groot dat je last hebt van onbewuste overtuigingen die je in de weg zitten. Hoog tijd om die overtuigingen te veranderen!

 

Gelukkig is je onderbewustzijn heel kneedbaar!

 

Omdat je onderbewustzijn niet kan oordelen en alles gelooft wat je het met overtuiging en vastberadenheid wijsmaakt, kun je de oude onbewuste programma’s vervangen voor nieuwe. Met alleen een beetje positief denken gaat je dat niet lukken. Dat wordt niet serieus genomen door je onbewuste geest! Je moet weten welke taal je onderbewuste geest begrijpt. Daarom is je onderbewustzijn begrijpen zo ontzettend belangrijk!

 

Je onbewuste geest is gevoelig voor herhaling

Hoe vaker je met kracht andere overtuigingen herhaalt, hoe sneller de programmering wijzigt. Hoe meer nieuwe informatie jij tot je neemt, zoals het lezen van deze nieuwsbrief, hoe makkelijker je je onderbewuste overtuigingen kunt ombuigen in overtuigingen die je wel graag wilt hebben. Voorwaarde is echter we, dat je het heel veel herhaalt. Dat betekent dus niet 2 keer per dag 5 minuten. Denk eerder aan een paar honderd keer per dag een nieuwe overtuiging herhalen!

Misschien schrik je nu. Dat kan ik me voorstellen! Maar het valt best wel mee. Als je echt graag veranderingen wilt in je leven, dan heb je geen keuze. Er bestaat helaas geen magische pil die het voor je doet.

Een hele eenvoudige manier om een negatieve overtuiging om te buigen in een fijnere overtuiging is de volgende:

 

  • Kies een negatieve overtuiging die je hebt (je hoeft niet te weten hoe die is ontstaan)
  • Denk na over met welke overtuiging je dit wilt vervangen.
  • Formuleer die nieuwe positieve overtuiging in de tegenwoordige tijd (dus alsof het al zo is)
  • Schrijf de nieuwe overtuiging op verschillende stukken (stevig) karton (ter grote van een visitekaartje)
  • Laat het plastificeren voor de stevigheid (hoeft niet, is wel handig), Je kunt er ook visitekaartjes van laten afdrukken.
  • Stop de kaartjes o.a. in je jaszak, je broekzak, je portemonnee, je handtas, etc. Zorg dat je er altijd eentje voor het grijpen hebt.
  • Hang de nieuwe overtuiging op je spiegel in de badkamer en op alle plekken waar je vaak komt
  • Zet iedere 10 minuten een (eventueel tril) alarm op je telefoon/horloge of iets anders. Pak het kaartje met de overtuiging als het alarm afgaat en lees het even, stop het weer terug.

Neem daarnaast 2 keer per dag ongeveer 5 minuten per keer de tijd om je nieuwe overtuiging hardop aan jezelf voor te lezen. Bij voorkeur kijk je jezelf tijdens het uitspreken van je overtuiging in de ogen in een spiegel. Ontspan je even kort voordat je dit doet. Zorg dat je er ontspannen aan begint. Val met de nieuwe overtuiging in slaap door hem te blijven herhalen tot je slaapt. Dit mag hardop of in stilte.

Je mag alleen nog maar geloven in je nieuwe overtuiging. Als je jezelf erop betrapt dat je desondanks toch iets negatiefs erover zegt, herhaal dan snel: “Stop, dit is niet meer waar voor mij, mijn nieuwe overtuiging is vanaf nu dat ik… (herhaal je nieuwe overtuiging)…”.

Je mag echt geen seconde meer twijfelen!

 

Wees consequent. Hou vol!

Je zult je zeker de eerste dagen wat ongemakkelijk voelen en zoeken naar smoesjes om het niet te hoeven doen. Toch is dit één van de weinige manieren die je zelfstandig kunt uitvoeren. Het is niet de enige methode, maar deze methode werkt vrijwel altijd. Het vraagt wel de nodige inspanning, daar ben ik me van bewust. Het gaat jammer genoeg niet vanzelf.

 

Ik wens je een fijne week!

Deze week ben ik niet toegekomen aan de boekentips. Ik ben allerlei leuke andere dingen aan het doen en heb het razend druk. Want naast het werk voor Jouw Spiegeltje ben ik ook bezig met een nieuwe internationale website. Die al heel mooi aan het worden is. Hij is Engelstalig. Als je het leuk vindt, kun je hier een kijkje nemen. De website gaat over de Law of Attraction. Er staan al een aantal artikelen online! Mijn dagen zijn dus, zoals je wel zult begrijpen, goed gevuld.

Het beantwoorden van emails kan daardoor wat langer duren dan je van me gewend bent. Ook de Facebook pagina staat even op een lager pitje. Maar maak je geen zorgen. Dat maak ik helemaal goed!

Volgende week maandag is er weer een nieuwe nieuwsbrief! Intussen wens ik je een fantastische tijd. Als je 5 december pakjesavond viert, dan wens ik je alvast heel veel plezier!

 

Veel Liefs,

Anja

 

 

 

 

 

 

 

Like/deel of volg Spiegeltjes Fantastische Nieuwsbrief:
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *