Kerststress? Zo kom je de Feestdagen Vredig door!

Kerststress? Zo kom je de feestdagen vredig door!

Ik hoop dat je een heerlijke week hebt gehad! Nog een week en dan is het zover, kerstmis 2017! Al hoewel de feestdagen voor de meeste mensen heel leuk zijn, levert het ook de nodige “kerststress” op. In de nieuwsbrief van deze week heb ik fijne tips voor je om de donkere dagen voor kerst met groot gemak door te komen en een nieuwe glans te geven.

Voor ik dat doe wil ik alle lieve schatten die mij hebben gefeliciteerd met mijn verjaardag hartelijk danken. Normaliter reageer ik persoonlijk op je mail. Maar dat was deze keer niet te doen. Ik heb vele honderden felicitaties gehad. Het was hartverwarmend! Ik ben er ontzettend dankbaar voor. Hopelijk begrijp je dat ik niet iedereen een persoonlijk antwoord heb kunnen geven. En iedereen een of ander standaard bedankje sturen is niet mijn stijl. Ik heb alle felicitaties wel gelezen. Wat zijn jullie creatief en ontzettend Liefdevol. Wow! Mega bedankt hiervoor!

Update over Jouw Spiegeltjes “operatie make over”

Jouw Spiegeltje in een compleet nieuwe stijl begint al aardig te vlotten, maar het is wel monnikenwerk hoor! Ieder artikel moet apart verhuisd en nagekeken worden. Hier en daar pas ik wat teksten aan, haal foutjes eruit, zoek nieuwe foto’s, etc. De meeste artikelen behouden hun oude adres, maar sommigen krijgen een nieuwe naam. Dus zorg ik ervoor dat je automatisch wordt doorverwezen als je toch nog op de oude link klikt. Al met al heb ik zo’n 1 tot 1,5 uur nodig per artikel en er staan er 67 online.

De styling en nog wat andere technische zaken kost ook tijd. Al met al goed voor zo’n 80 uur puur liefdeswerk! Ik vind het wel leuk om te doen hoor! Als alles verhuisd is, schakel ik jouwspiegeltje.nl ook over op een beveiligde verbinding. In plaats van http:// zie je dan voortaan https:// voor de domeinnaam in je browser staan. Dat kan pas nadat ik alles heb overgezet. Het maakt overigens niet uit welk adres je intikt. Je komt vanaf januari altijd op de beveiligde verbinding terecht. Jouw privacy en veiligheid vind ik namelijk ontzettend belangrijk!

Ik kan niet wachten om je de vernieuwde website te laten zien. Hij wordt prachtig!

 

Kerststress: Ik moet niets! Aapje op de foto kijkt je doordringend aan...Kerststress tip 1: Je moet helemaal niets!

De laatste week voor kerst is voor heel wat mensen helemaal niet zo’n pretje. Je verwacht misschien bezoekers, of je zoekt je rot naar recepten en andere ideeën om er een gezellige tijd van te maken. Daar komt ook nog eens bij, dat veel mensen het rond deze tijd best moeilijk hebben. Juist nu openen oude wonden zich, waardoor je onbewust ook pijn voelt en/of andere narigheid.

Laat jij je erg opjagen bij de gedachte dat je van alles moet?

Of kun je dat idee makkelijk loslaten? Ik hoop voor jou van wel. Heel veel kerststress wordt veroorzaakt door de stress van het je verplicht voelen om te voldoen aan de verwachtingen van anderen. Als je daar gevoelig voor bent, kun je je makkelijk laten opjagen. Vind jij dat je van alles zou “moeten weten”, de perfecte gastvrouw/-heer zou “moeten zijn”. Of dat je in een perfect feestelijk tenue zou moeten rondlopen?

Misschien heb jij je eigen “ik zou zus of zo moeten gedachten”. Je bent zeer beslist niet de enige. Maar weet wel, dat dit heel veel extra onnodige spanning geeft. Dat is zo ontzettend zonde van je energie en het is ook nog eens nergens voor nodig! Zo voelt 90% van de Nederlanders zich verplicht om kerstkaarten te sturen, terwijl het helemaal niet uit hun hart komt. Maar het “moet”… of toch niet? Natuurlijk niet! Als je er geen zin in hebt, dan doe je het gewoon niet.

Je hoeft niets te doen waar je geen zin in hebt. Vergeet al die ideeën en verwachtingspatronen. Durf lief voor jezelf te zijn en je grenzen te respecteren. Geloof me, je zult je zoveel blijer voelen als je al een deel van die gekke dingen gewoon eens lekker niet doet. Je beschadigt er helemaal niemand mee.

 

Kerst is een feest van Liefde

Liefde komt uit je hart. Dat biedt jou een uitgelezen kans om eens extra te werken aan Liefde voor jezelf te voelen en lief voor jezelf te zijn. Maar ook om alleen vanuit je hart te handelen naar anderen. Ook al voelt het misschien wat gespannen om eens niet “mee te moeten doen” met wat anderen vinden dat je zou moeten doen… volg je het nog? Goed zo!

 

Kerststress tip 2: (geleide) meditaties voor jong en oud!

Kerststress tip: Lichter leven | Harm WagenmakersMediteren is de perfecte manier om je te ontdoen van overtollige spanning. Veel mensen vinden mediteren lastig. Gelukkig bestaan er ook fantastische geleide meditaties, die je een boel denkwerk uit handen nemen. Dat is wel zo relaxed natuurlijk! Iemand tipte mij over dit boekje (lichter leven) met een bijbehorende CD waarop 3 heerlijke geleide meditaties staan.

Het is geschreven en ingesproken door Harm Wagenmakers. Iemand die ik nog niet kende. Ik moet je zeggen dat ik blij verrast was nadat ik het had gelezen en de meditaties deed. Een super aanrader!

Het fijne van het boekje is dat het geen enorme lappen tekst zijn. Dus tijdens alle drukte kun je het makkelijk lezen en ook even heerlijk mediteren. Daar mag je best tijd voor vrijmaken. Je zult een ontlading ervaren. Die ervoer ik in ieder geval wel tijdens mijn drukke werkzaamheden van de afgelopen week! Een betere tip kon ik dus niet krijgen en ik deel hem graag met je!

 

Geniet ook van een zalige ontspanning tussen alle drukte door (ook na de feestdagen!)

 

Mediteren en ontspannen met je (klein) kinderen

mediteren, ontspannen en visualiseren met kinderenAlsof het al niet druk genoeg is met die feestdagen lopen ook je kinderen rond, opgewonden over de aankomende festiviteiten… Vooral jonge(re) kindjes kunnen je stresslevel omhoog gooien. Gelukkig wordt er tegenwoordig wat spiritualiteit betreft ook steeds meer aan de kleintjes gedacht.

Wat dacht je van heerlijke meditaties voor kinderen in de leeftijd van 5-10 jaar! Mediteren en ontspannen met kinderen bevat maar liefst 20 kindvriendelijke meditaties, visualisaties en ontspannings/stilte oefeningen voor je (klein)kids! Het is een handleiding met een bijgeleverde CD. Helemaal aangepast aan hun behoefte(s). En wij als volwassenen genieten stiekem gewoon mee, want we hebben allemaal een innerlijk kind dat op zijn tijd best vertroeteld mag worden of niet soms!

 

Mediteer en ontstress samen met de kids!

 

Kerststress tip 3: Stop met perfect te willen zijn (je bent al perfect!)

Je bent druk in de weer met je voorbereidingen voor de aanstaande feest(elijke) dagen? Betrap je jezelf er al op dat je vindt dat alles tot in de puntjes perfect moet zijn? Ooit had ik zelf die neiging ook, maar die heb ik heerlijk losgelaten. Het was een “tik” die ik van huis uit mee had gekregen. Mijn moeder liep altijd met een rode kop, briesend van de zenuwen, door het huis. Ze hing boven de pannen en moest van zichzelf daarnaast ook nog eens extra schoonmaken.

En niet een beetje schoonmaken, maar het moest glimmen. Zelfs het tafelkleed werd in de bleek gezet, geperst en gestreken tot er geen kreukel meer zichtbaar was. Er mocht geen stofje te zien zijn… Nu wil ik niet beweren dat jij ook zo ver gaat hoor lieve schat. Maar desondanks hebben veel mensen het in hun hoofd gehaald, dat alles “extra perfect moet verlopen” tijdens de feestdagen. Alsof je de perfecte huisvrouw/man en gastvrouwheer moet zijn en oh ja, natuurlijk ook de “perfecte (bijna) chef kok…

Dat hoeft niet! Vergeet het! Het is helemaal nergens voor nodig om je zo extreem uit te sloven. Niemand verwacht zoiets van je. Jij denkt misschien van wel. En zelfs al zou iemand het van je verwachten, wat dan nog! Het is veel fijner als je ontspannen de feestdagen doorkomt. Met een blij en tevreden gevoel over jezelf. Wetende dat jij al heel en compleet bent, je bent al perfect. Bespaar je de energie. Voorkom dat je al uitgeput bent voordat je gasten arriveren of voordat je zelf ergens arriveert…

 

Weet je wat veel belangrijker is?

Dat mensen het fijn vinden om bij jou te zijn! Dat is wat er toe doet. En dat zit hem niet in perfect geschrobde ruimtes en kreukloze tafelkleden, met perfect gepoetst servies en bestek. Gezelligheid is veel belangrijker. Een Liefdevolle sfeer voor anderen en voor jezelf. Een warm welkom. Liefdevolle aandacht, daar gaat het om. Dat is wat blijft hangen bij je gasten. Ze vergeven je bepaalde imperfecties heus wel, geloof me. Er zijn betere dingen om je druk over te maken!

 

Kerststress tip 4: Intenties maken de feestdagen makkelijker en leuker!

Ik heb in mijn leven leren werken met intenties. Intenties zijn “hot” binnen de spirituele gemeenschap en soms worden ze nogal opgeblazen. Alsof het iets lastigs is. Maar een intentie is niets meer en niets minder dan je een paar seconden (of minuten) focussen op wat je wel wilt. Op hoe je je wél wilt voelen, in plaats van te denken aan alles wat je tegenstaat, moeilijk vindt, etc. Een intentie is een soort van “moment voornemen”.

Het inzetten van intenties tijdens stressvolle dagen, zoals nu, geeft jou de macht over je eigen gevoel (en dus je eigen werkelijkheid) terug! Jij maakt je eigen leven! Jouw intentie energetiseert het moment. Het verandert je vibratie en je focus. Een intentie over hoe je je wilt voelen, zendt een krachtig signaal uit naar het Universum. De Wet van de Aantrekkingskracht kan niet anders, dan onmiddellijk reageren.

Vooral als de feestdagen moeilijk zijn voor jou, bijvoorbeeld omdat je alleen bent, of omdat er verdrietige herinneringen aan kleven, helpen intenties je om je beter te voelen. En zo ervaar je een betere werkelijkheid. Zo simpel werkt het. Hoe lastiger je deze dagen vindt, hoe meer je met intenties zou moeten werken! Hoe vaker je dit herhaalt, hoe beter ook jouw onderbewustzijn begrijpt hoe je het wilt.

 

Een intentie is géén affirmatie

Een affirmatie is een hele stellige uitspraak, waarbij je doet alsof je iets al hebt. Dit roept bij veel mensen weerstand op, wat niet zo fijn is voor je vibratie. Intenties daarentegen zijn een stuk minder stellig. Ze zijn, net als affirmaties wel in de tegenwoordige tijd, maar beginnen nooit met “Ik ben” of “Ik heb”. In plaats daarvan zeg je: “Ik wil me … voelen”. Je onderbewustzijn heeft veel minder moeite met iets dat je wilt. Het zal hiertegen geen of een te verwaarlozen hoeveelheid weerstand produceren. Dat maakt de kans van slagen stukken groter. Het kan net die shift zijn die je nodig hebt.

Vul zelf in HOE je je wilt voelen. Doe het in stilte of hardop, of schrijf je intentie op een stukje papier en draag het de hele dag in je broekzak. Sta regelmatig tijdens je dag een minuut of wat (zolang het goed voelt voor je) stil bij wat je graag wilt. Breng je focus naar dat gevoel. Je zult merken dat je je snel beter voelt. En als je je beter voelt, is je fysieke werkelijkheid anders.

 

Kerststress tip 5: Je staat er niet alleen voor!

Als je een huis vol visite verwacht, dan hoef jij heus niet alles zelf te doen. Vraag je huisgenoten om te helpen en je kunt ook je gasten vragen of ze bijvoorbeeld iets lekkers mee willen nemen. Maak een “American party” van je kerstdiner. Je zult verbaasd staan hoe goed mensen hierop reageren. En het neemt jou een boel gedoe uit handen!

Als je het moeilijk hebt tijdens de feestdagen, bijvoorbeeld vanwege herinneringen of omdat je alleen bent, weet dan dat je niet alleen bent. Met jou zijn er meer mensen die hetzelfde ervaren. En het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Verwen jezelf, als je geen gasten ontvangt en/of niet uitgenodigd bent. Wees heel lief voor jezelf. Sta stil bij alle mooie dingen die je wel hebt in je leven. En bij hoeveel Liefde er is in de wereld. Zelfs als je focus op het tegenovergestelde is. Zelfs als je hoofd er niet naar staat.

 

Weet dat wat je denkt, je overtuiging versterkt

Weet dat het licht in jou brandt, anderen kunnen het niet voor je aansteken!

Kerst is eigenlijk het feest van de terugkeer van lichtere dagen. De winter zonnewende. Het is ook symbolisch voor jouw innerlijke licht. Juist als het wat donker voelt voor je, is het belangrijk te zoeken naar die innerlijke vlam die we allemaal in ons dragen! Jij bent puur licht, jij bent licht energie. Licht is leven, dat is waar kerst om draait. Voor mij in ieder geval wel. Baad je in de extra intense energie van licht tijdens deze dagen. Die energie is voelbaar, tenzij je je ervoor afsluit natuurlijk. Ik hoop dat je dat niet doet. Je verdient vele malen beter dan dat!

De energie van licht en Liefde is extra krachtig omdat zoveel mensen er extra op gefocust zijn. Verbind je in gedachten met die enorme groep van prachtige mensen, die alles even loslaten, alle gekte van alledag. Mensen die een paar dagen per jaar hun hart openen. Tuurlijk zouden we willen dat ze dit vaker zouden doen. Maar lang niet iedereen is hiertoe in staat, omdat mensen zich niet bewust zijn van de krachten in zichzelf. Dat kunnen we hen niet verwijten.

In plaats daarvan kun je dankbaarheid voelen voor de zee van Liefde, die er dus toch is in de harten van mensen. Al is het bij velen maar voor een paar dagen, hij is er. Focus je op wat er is. En stuur jouw prachtige energie de wereld in. Stuur hem naar iedereen, vooral naar de mensen die het zwaar hebben. Voel je verbonden en één met de wereld. Want die eenheid vorm je. We zijn allemaal verbonden via onzichtbare “energie draadjes”.

 

Kerststress tip 6: Oefen je geef spieren (en ontvang het in veelvoud terug)

Weet dat wat jij geeft een sneeuwbal effect heeft. Wat je onvoorwaardelijk geeft (zonder iets terug te verwachten) krijg je in veelvoud terug. Misschien niet van de persoon/personen aan wie je geeft, maar het komt altijd terug. Tenzij je een verborgen agenda hebt natuurlijk. Als jij geeft met de verwachting dat je beloond zult worden, dan kom je van een koude kerstmis (kermis) terug.

 

Er gelden in dit universum bepaalde wetten…

Eén van die wetten is de wet van oorzaak en gevolg. Met andere woorden: wat je geeft zul je ontvangen… Hiermee worden geen materiële dingen bedoeld. Het gaat om je echte goede bedoelingen. Het is niet persé zo dat als je geld geeft, je een miljoen terug zult krijgen. Om maar een voorbeeld te noemen. De energetische vibratie achter wat jij geeft, is waar het Universum op reageert.

Dus als je geeft met een nijdig gevoel, zo van “het moet maar”, dan is dat precies wat je terugkrijgt (nijd). Een voorwaarde is ook dat je onvoorwaardelijk geeft, wat óók betekent, dat je geen onderscheid maakt. Iedereen verdient je Liefde en steun en gulle gaven, wie het ook is.

 

Wat je geeft aan de wereld krijg je onherroepelijk terug op je bordje

Behandel daarom iedereen, niemand uitgezonderd, met alle Liefde en respect. Wie het ook is. Zodra je denkt: “Ja maar die is zo slecht, die kan ik niet met Liefde benaderen”, dan handel je in strijd met de Wet van Oorzaak en gevolg. En krijg je niet waar je misschien toch stiekem op had gehoopt.

Ik heb geleerd om iedereen te behandelen als de allerbelangrijkste persoon. En nee, dat betekent niet dat ik alles goed hoef te vinden. Maar het betekent wel dat ik respectvol omga met anderen. Of ik streef ernaar, als ik het zelf lastig vind. En dat is het soms ook. Ook ik hoef niet perfect te zijn. Het Universum reageert op je meest krachtige vibratie(s). Streef dus altijd naar beter. Behandel anderen, wie het ook is, hetzelfde als jijzelf ook behandeld wilt worden. Dan ben je goed op weg.

 

Genoeg “kerststress” gebabbel! Ik wens je een ontspannen, heerlijke week!

Ontspan je, doe rustig aan, dan lukt alles veel beter. Ik hoop dat je hebt genoten van deze “kerststress special”. En mocht je het lastig hebben tijdens de feestdagen, want ik weet dat ze lang niet voor iedereen feestelijk zijn, klik dan hier voor de nieuwsbrief ik vorig jaar heb geschreven. Hij staat boordevol bruikbare tips, zeker als je je depressief  of wat down voelt.

Sorry voor de slordige opmaak. Omdat het een oude nieuwsbrief is, is het lastig om die helemaal te stylen naar mijn wens. Vandaar dat de nieuwe nieuwsbrieven er een stuk beter uitzien, die opmaak heb ik wel zelf in de hand. Op dit moment heb ik geen extra tijd over om ook oude nieuwsbrieven opnieuw te stylen.

Aanstaande maandag is het eerste kerstdag en verschijnt Spiegeltjes Fantastische Nieuwsbrief gewoon lekker wel op en/of rondom het vertrouwde tijdstip van 6 uur in de morgen!

Mail mij gerust als je graag wilt dat ik een bepaald onderwerp behandel of reageer via de nieuwsbrief online (je mailadres is niet zichtbaar voor anderen als je reageert). Laat het me tijdig weten, dan ga ik er een mooie verrassing van maken! Gewoon doen! Je mag ook anoniem reageren!

 

Tot volgende week maandag! Dan kom ik (kerst)lichtjes brengen!

 

 

Vee Liefs,

Anja

 

Like/deel of volg Spiegeltjes Fantastische Nieuwsbrief:
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *