Een Gelukkige Kerst maak je Zelf! Jingle Bells of Jingle Blues?

Veel mensen ervaren de kerstdagen vooral als een gezellig samenzijn met familie en/of vrienden. Maar er zijn ook mensen, die deze periode als minder makkelijk ervaren. Is dat ook voor jou zo ? Lees dan verder, want zelfs als je niemand hebt om deze dagen mee door te brengen, of als dit een moeilijke tijd voor je lijkt te zijn, kun je kiezen voor geluk!

Een eenzame kerst lijkt voor velen een nachtmerrie.

Er zijn heel veel mensen alleen thuis tijdens de kerst. Maar weet je, je bent eigenlijk nooit alleen. Besef je, dat we in de geest allemaal met elkaar verbonden zijn.
Ik wil iedereen die niet alleen is daarom ook oproepen om extra Liefde te sturen naar de leden van deze nieuwsbrief, die het niet makkelijk hebben. Hou de mensen voor wie dit een zware tijd is in het licht. Stuur je Liefde naar iedereen op deze planeet en zie de ware identiteit van iedereen: we zijn namelijk allemaal heel en compleet.
Jij bent dat ook ! Zelfs als je jezef niet ervaart als zodanig, je bent het wel. Door wat je in je leven hebt geleerd en ervaren, kun je jezelf ervaren als gebroken, niet meer te fixen, maar dat is een illusie. Jij bent een geweldige, prachtige, perfecte expressie van het Universum in een lichaam. Echt waar! Als je jezelf op die manier gaat zien, dan zul je het heel snel ook zo gaan ervaren.
Weiger simpelweg om nog iets anders over jezelf te geloven lieve schat! Wat je aandacht geeft wordt jouw realiteit. Jouw gedachten en gevoelens zijn super krachtig! Jij kunt zelf kiezen hoe je wilt denken. Iedereen die dit leest kan dat. Als jij dit nu leest en begrijpt, dan ben jij in staat om je gedachten bewuster te sturen.

Het lijkt moeilijk, maar dat is het niet!

Je denkt dat het moeilijk is, omdat je dat bent gaan geloven. Het maakt niet uit wat je ooit in het verleden hebt meegemaakt en/of geleerd. Je verleden is een illusie, het bestaat niet meer. Misschien is het een boze droom, een nachtmerrie zelfs? Maar het is niet meer echt. Tenzij je hem zelf in leven houdt. Dat is niet iets waar ik zelf voor zou kiezen. En geloof me, ik weet hoe het is om een traumatisch verleden te hebben. Ik praat niet uit boekjes, maar uit eigen ervaring!
Als jij tot nu toe een negatieve lading hebt gegeven aan dagen zoals de kerst, dan kun je die ook weer ontladen! Dat kan door de oude geloven en overtuigingen los te laten. Ze zijn niet (meer) waar, het is geen waarheid meer! En je hoeft jezelf (of anderen) niet meer te overtuigen, dat het nodig is om je slecht te voelen. Eigenlijk is het best wel bizar, dat we zoveel energie stoppen, in het “bewijzen” dat we gelijk hebben, als we ons naar, somber, depressief, etc. voelen!
Zou het niet veel fijner zijn, om jezelf ervan te overtuigen, dat er helemaal niks mis is met jou? En dat je je wel fijn kunt voelen, zelfs tijdens de kerstdagen? Het lijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Ik weet hoe moeilijk het kan lijken hoor! Ik vond het ook jarenlang vreselijk moeilijk en gaf alles buiten mezelf de schuld van hoe naar ik me voelde. Ook ik heb jarenlang in die “leugen” geloofd. Omdat ik er van overtuigd was, dat er van alles mis was met me. En dat dit door mijn verleden kwam!
Dat was zo zonde van mijn energie ! En als dit voor jou nu ook nog zo voelt, dan is het ook eindeloos zonde van jouw energie! Je verdient het om je heerlijk te voelen! Niets en niemand houdt je tegen. Jij hebt het volste recht om gelukkig te zijn! Sterker nog: het is naar mijn bescheiden overtuiging, de plicht van ieder mens om een gelukkig leven te leiden! Om je kracht en grootsheid te ervaren op ieder moment van de dag!

Survival plan voor een gelukkige Kerst (en andere crisis momenten)

Voor het geval je het echt niet meer ziet zitten, heb ik een stappenplan voor jou. Schrijf het op, als je denkt dat je het nodig zult hebben tijdens de komende week. En leg het op een plek waar je makkelijk bij kunt. Spreek met jezelf af, dat je het een kans geeft, als je in een crisis dreigt te raken! Het werkt! Ik heb er zelf mee gewerkt. En ik geef het aan cliënten die ik coach, die het nodig hebben, met geweldige resultaten!
Een crisis  is eigenlijk fantastisch! Weet je waarom? Omdat het je elke keer weer de mogelijkheid biedt al die valse overtuigingen over jezelf te helen. Die overtuigingen dat je niet goed genoeg bent, of het niet waard bent om van je leven te genieten bijvoorbeeld! Of om meer van jezelf te leren houden. Elke keer weer krijg je die kans op een presenteerblaadje. En vanaf nu weet jij, hoe je die kans(en) kunt gaan benutten!
Ken je iemand die dit stappenplan nodig heeft?
Wees dan alsjeblieft zo aardig om het te delen met die persoon! Stuur hem/haar deze email door of deel deze email via social media (de knoppen vind je helemaal onderaan deze mail)
Stap 1:  Werk samen met je Hogere Zelf
Ga ontspannen zitten, liggen of desnoods staan, als je dat fijn vindt, sluit je ogen en haal diep adem. Concentreer je op je ziel, op je Hogere Zelf en vraag of het met jou wil samenwerken. Vraag je Hogere Zelf om innerlijke leiding. Je Hogere Zelf wil je altijd bijstaan, maar heeft wel jouw toestemming nodig. Je mag het hardop doen, of in stilte.
Doe wat fijn voelt voor jou. Doe het op jouw manier. Je mag je Hogere Zelf ook een brief sturen! Vraag dat deel van jou, dat al heel en compleet is, om jou te laten zien hoe je deze situatie kunt helen!

Stap 2: De kracht van dankbaarheid!

Haal tien keer diep adem. Terwijl je dit doet, denk je aan alles in je leven, waarvoor jij dankbaar bent! Van iets kleins als het feit dat je kunt ademhalen, lezen, schrijven of dit stappenplan, tot de grotere dingen in het leven. Het mag echt alles zijn!
Het lijkt misschien gek om je dankbaar te gaan zitten voelen, als je in een enorme dip zit, maar geloof me: het werkt. Je doorbreekt het patroon met een energie die zo krachtig is! Die heerlijk voelt! Doorbreek dus NU je weerstand om dit te doen.
Sla deze stap niet over (ik weet dat je ego vindt dat je dit niet moet doen, luister er niet naar!!!)

Stap 3: Het anders zien en kracht vinden!

Affirmeer hardop:
“Ik ben bereid om deze situatie waarin ik me nu bevind, helemaal anders te zien, ik wil de waarheid over mezelf weten en ik ben bereid om mijn oude overtuigingen los te laten”.
Doe vervolgens de krachtcentrale. Je kunt hem hier online beluisteren, want ik heb hem voor je opgenomen, klik hier. Het is alsof ik naast je zit en hem samen met jou doe. Je mag je gerust voorstellen dat dit zo is als het je helpt! Ik heb er helende klanken doorheen gemixt. Een energetische, helende ervaring, speciaal voor jou!
Is de link niet klikbaar? Kopieer dan deze link en plak hem in je browser:

Stap 4: Water zuivert!

Drink een glas water. Het klinkt simpel, maar onderschat dit niet. Water zuivert je energie, zowel op lichamelijk als op geestelijk en spiritueel niveau. Bovendien ontspant het! Je mag leidingwater drinken of liever nog: bronwater! Maar als je geen bronwater (of gefilterd water) bij de hand hebt, dan is een glas water uit de kraan ook prima.
Drink niet als een gek je glas leeg. Neem er de tijd voor. Drink met kleine slokjes, terwijl je rustig blijft ademhalen! Het is een meditatief ritueel. Haast is nergens goed voor. Drink met aandacht!

Stap 5: Maak een korte wandeling

Trek je jas aan en ga naar buiten voor een korte wandeling van ongeveer 5 minuten. Je mag een blokje om doen in de straat/buurt waar je woont. Maar het is beter om naar een park of iets dergelijks te gaan, als dit in de buurt is.
Wandelen werkt super helend! Maak geen lange wandeling. Hooguit 5 tot 10 minuten, dat is genoeg. Geniet van alles wat je ziet. Zelfs als je ego schreeuwt dat het vreselijk is. Neem de omgeving bewust in je op en zie de schoonheid!

Stap 6: Doorbreek het patroon

Als je weer thuis bent, is het tijd voor een mini meditatie. Ontspan je, sluit je ogen, en focus je liefdevolle aandacht op jouw bereidheid om het patroon te doorbreken. Het patroon dat ervoor zorgde, dat je er doorheen zat voor je aan het doorlopen van deze stappen begon. Vraag je Hogere Zelf om steun, luister naar je innerlijke stem. Wat is de leugen die je jezelf hebt verteld al die tijd? Hoe zou je het anders kunnen zien?
We zitten vaak vol met oordelen over onszelf. Valse meningen en overtuigingen. Luister goed naar wat en hoe jij over jezelf oordeelt. Is het waar? Een prachtige manier om hierachter te komen is “the Work” van Byron Katie.
Kopieer en plak deze link in je browser voor meer informatie:
Je kunt the Work ook op jouwspiegeltje.nl doen. Klik hier, of kopieer en plak deze link: http://jouwspiegeltje.nl/byron-katie.html
Investeer in jezelf: Vier vragen die je leven veranderen!

​​​​​​​Stap 8:  Herinner jezelf eraan wie je werkelijk bent!

De enige echte waarheid over jezelf is, dat je heel, compleet en perfect bent, precies zoals je bent. Jij bent Liefde! Je ego probeert je waarschijnlijk iets anders wijs te maken. Dit doorbreek je, door jezelf de waarheid voor te spiegelen. Je ego heeft ongelijk. Je kunt alle negatieve patronen doorbreken en je gelukkig(er) voelen, hier en nu, in dit moment. Het geeft niet hoe lang je al rondloopt met je oude bagage!
Weiger te geloven dat je slachtoffer bent. Dat ben je niet!
Lees jezelf de Liefdesverklaring en de zelfverheerlijking voor, die je beiden terugvindt op jouwspiegeltje.nl!
Links om te kopiëren en plakken, mocht je ze niet kunnen klikken:

Stap 9: Wees heel erg trots op jezelf!

Je mag heel trots op jezelf zijn, want jij hebt de moed om dit stappenplan uit te proberen! Dat durft en doet niet iedereen. Jij bent een krachtige, geweldig persoon! Vergeet dat nooit!
Ik weet dat het voor je gaat werken. Pas het iedere keer toe als je in elkaar dreigt te storten en je zult versteld staan! Sta open voor de mogelijkheid dat ook jij je goed kunt voelen op ieder moment lieve schat, want dat kan! Wat jij gelooft over jezelf wordt jouw werkelijkheid. Je bent niet zwak. Je mag kiezen!
Kies het allerbeste voor jezelf, want dat verdien je! Neem nooit genoegen met minder!

Geniet van deze week

Ik gun het jullie allemaal, een fijne week en heerlijke kerstdagen. Ik hou dat voor jou in het licht, dat ook jij het heerlijk zult hebben!
Ontspan je zoveel mogelijk lieve schat. Ik weet dat deze komende week een boel stress betekent voor velen van jullie. Grijp terug naar de nieuwsbrief van vorige week voor heerlijke ontspanningstips!
Of kopieer en plak deze link in je browser:
http://archive.aweber.com/awlist4346020/N2uLi/h/Kom_heerlijk_tot_rust.htm
Spiegeltjes Fantastische Nieuwsbrief is er volgende week maandag gewoon weer. Ook op 2e Kerstdag sta ik voor je klaar. Je ontvangt dan een schitterende meditatie om te beluisteren. Ik verklap nog niet waar hij precies over gaat, maar geef je wel een hint: je zult je NOOIT meer alleen voelen als je hem hebt gedaan!
Veel liefs,
Anja
Like/deel of volg Spiegeltjes Fantastische Nieuwsbrief:
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *